Dünyanın en büyük elektrikli feribotu! Türk tersanesinde üretildi

Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görev yapmaktadır. Yalova’da Türk tersanesi tarafından üretilen dünyanın en büyük elektrikli feribotu Norveç sularında hizmet vermektedir. Bakan Uraloğlu, Türk tersanelerinin artık sadece ulusal filoyu değil, dünya denizciliğini de etkileyen projeleri gerçekleştirdiğini belirtti. Çevre dostu ve yenilikçi gemilerle küresel pazarda güçlü bir konumda olduklarını vurguladı.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ELEKTRİKLİ FERİBOTU

2021 yılında Norveç’e ihraç edilen feribot, 143 metre uzunluğunda olup 600 yolcu, 200 otomobil ve 24 tır taşıma kapasitesine sahiptir. Feribot, kendi kategorisinde dünyanın en büyük elektrikli feribotu unvanını taşımaktadır. Tamamen Lityum ION bataryalarla çalışan feribot, çevreci yapısıyla karbon salınımını yüzde 80 oranında azaltmaktadır ve Oslo Fiyordu’nda hizmet vermektedir.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin sürdürülebilir ve yeşil denizcilik hedeflerini vurgulayarak, daha az yakıt tüketen, doğayı koruyan ve enerji verimliliğini artıran gemilerle dünya denizlerinde Türk mühendisliğinin önemli bir rol oynadığını belirtti.

HIZLI ŞARJ İLE MAKSİMUM VERİMLİLİK

Bakan Uraloğlu, feribotun teknik özellikleri hakkında bilgi vererek, yolcu feribotları arasında 4,3 MW ile en yüksek batarya kapasitesine sahip olduğunu ve yolcu indirme-bindirme esnasında hızlı şarj olabilme özelliğine sahip olarak operasyonel verimliliği maksimum seviyeye çıkardığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu son olarak, yeşil dönüşüm ve çevre dostu ulaşım politikalarının önemine vurgu yaparak, denizcilik sektöründe Türkiye’nin sürdürülebilir hedeflerine hızla ilerlediğini aktardı.

Related Posts

ABD ekonomisi daraldı

ABD ekonomisi yüzde 0,3 daraldı

VİOP’ta endeks kontratı güne düşüşle başladı -29 Nisan 2025

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,2 düşüşle 10.201,00 puandan başladı.

Yer: Tekirdağ! 8 bin TL’lik kirayı ödeyemedi: Tahliye ve kira bedeli için dikkat çeken karar

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan uyuşmazlıkların çözümüne bir yenisi daha eklendi. Tekirdağ’da 8 bin TL ile bir ev kiralayan kişi kirasını ödeyememeye başladı. Ev sahibi süreci yargıya taşısa da öncesinde zorunlu arabuluculuk sistemi devreye girdi. Arabulucu huzurunda tahliye ve kira bedeli konusunda dikkat çeken bir anlaşmaya imza atıldı. İşte detaylar… 

Küresel piyasalar haftaya pozitif başladı: ABD verileri ve tarife müzakereleri odağında

Küresel piyasalar, ABD’nin yoğun bilanço ve veri gündeminin takip edileceği haftaya iyimser bir başlangıç yaptı. Ticaret müzakerelerine yönelik beklentiler risk iştahını desteklerken, ABD büyüme ve istihdam verileri yatırımcıların radarında.

Nitelikli turisti uçuşa geçirecek

THY yüksek harcama yapan turistleri Türkiye’ye çekmek için harekete geçti. Hedef Japonya’nın aralarında olduğu 11 ülkeden 2033’e kadar 45 milyar dolar turizm geliri elde etmek. Terörsüz Türkiye adımlarıyla turist sayısının artacağı vurgulandı.

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.