Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görev yapmaktadır. Yalova’da Türk tersanesi tarafından üretilen dünyanın en büyük elektrikli feribotu Norveç sularında hizmet vermektedir. Bakan Uraloğlu, Türk tersanelerinin artık sadece ulusal filoyu değil, dünya denizciliğini de etkileyen projeleri gerçekleştirdiğini belirtti. Çevre dostu ve yenilikçi gemilerle küresel pazarda güçlü bir konumda olduklarını vurguladı.
DÜNYANIN EN BÜYÜK ELEKTRİKLİ FERİBOTU
2021 yılında Norveç’e ihraç edilen feribot, 143 metre uzunluğunda olup 600 yolcu, 200 otomobil ve 24 tır taşıma kapasitesine sahiptir. Feribot, kendi kategorisinde dünyanın en büyük elektrikli feribotu unvanını taşımaktadır. Tamamen Lityum ION bataryalarla çalışan feribot, çevreci yapısıyla karbon salınımını yüzde 80 oranında azaltmaktadır ve Oslo Fiyordu’nda hizmet vermektedir.
Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin sürdürülebilir ve yeşil denizcilik hedeflerini vurgulayarak, daha az yakıt tüketen, doğayı koruyan ve enerji verimliliğini artıran gemilerle dünya denizlerinde Türk mühendisliğinin önemli bir rol oynadığını belirtti.

HIZLI ŞARJ İLE MAKSİMUM VERİMLİLİK
Bakan Uraloğlu, feribotun teknik özellikleri hakkında bilgi vererek, yolcu feribotları arasında 4,3 MW ile en yüksek batarya kapasitesine sahip olduğunu ve yolcu indirme-bindirme esnasında hızlı şarj olabilme özelliğine sahip olarak operasyonel verimliliği maksimum seviyeye çıkardığını açıkladı.
Bakan Uraloğlu son olarak, yeşil dönüşüm ve çevre dostu ulaşım politikalarının önemine vurgu yaparak, denizcilik sektöründe Türkiye’nin sürdürülebilir hedeflerine hızla ilerlediğini aktardı.
More Stories
Kuşadası’nda Yerel Üretici Pazarı Büyük İlgi Görüyor
Ziraat Bankası GTO’yu Ziyaret Etti
Yabancılardan 15 ayın en güçlü hisse alımı