Elektrik tesisatı kaynaklı yangınların gizli faili ark hataları

Ark Hataları Elektrik Tesisatından Kaynaklanan Yangınları Önlemek İçin Önemli

Elektrik tesisatlarındaki sorunlar nedeniyle çıkan yangınlar, can ve mal kayıplarına yol açabiliyor. Türkiye’de de elektrik tesisatı kaynaklı sorunlar yangın felaketlerine zemin hazırlıyor. Özellikle kış aylarında ısıtıcılarının fazla kullanılması yangın riskini artırıyor.

Enerji yönetimi ve dağıtımı konusunda teknolojik ürünler geliştiren Hager Türkiye Pazarlama Müdürü Ali Demirbaş, yanlış kablolar, aşırı yüklenme, eski tesisatlar ve kaçak akımlar gibi durumların zamanla kıvılcım oluşturarak yangınlara yol açabileceğini belirtiyor.

Özellikle Elektrik Ark Hataları Tehlikeli

Demirbaş, geleneksel sigortaların ve kaçak akım rölelerinin belirli seviyelerde koruma sağladığını ancak elektrik ark hatalarını tespit etmede yetersiz kaldığını vurguluyor. Kabloların gevşek bağlantıları, eskimiş izolasyonlar, aşınmalar, kemirgenlerin zarar vermesi gibi durumlar sessizce büyüyerek felakete dönüşebiliyor.

Enerji Kesilerek Yangın Riski Azaltılıyor

Hager’in geliştirdiği Ark Hata Algılama Cihazları (AFDD), elektrik tesisatında oluşabilecek ark hatalarını analiz ederek enerjiyi keserek yangın riskini azaltıyor. Cihaz, devredaki akım ve gerilim dalga formunu sürekli izleyerek anormal dalgaları tespit ediyor ve enerjiyi keserek önlem alıyor.

AFDD Avrupa ve Amerika’da Zorunlu Tutuluyor

Demirbaş, AFDD’nin Avrupa ve Amerika’da zorunlu olduğunu belirterek, Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) standartlarına göre insanların bulunduğu tüm bina ve ticari yapıların kullanımının zorunlu olduğunu ifade ediyor. Türkiye’de de yeni bina projeleri ve kritik tesislerde bu ürünün kullanımının yaygınlaştığını belirtiyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Batman mi Superman mi: Hangisi kazanır? Yapay zekaya da sorduk

Batman mi, Superman mi? Peki, bu iki süper kahramandan hangisi daha güçlü? Karşı karşıya gelirlerse hangisi kazanır? Çizgi roman dünyasının bu klasik tartışmasının yanıtını yapay zekaya sorduk…

Android kullanıcılarına müjde: Beklenen özellik sonunda geliyor!

Google, Android telefonlarda çoklu görev konseptini genişletmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda şirketin mevcut bölünmüş ekran modundan daha farklı çalışan ve birden fazla uygulamanın daha kolay açılmasına ve geçiş yapılmasına imkan …

Clair Obscur: Expedition 33 etkileyici çıkışını satış rakamlarıyla taçlandırdı

Nisan ayı oyun dünyası için epey verimli geçti. Bu yılın en yüksek eleştirmen puanını alarak herkesi şaşırtan Blue Prince’in çıkışıyla başlayan ay, The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered’ın sürpriz çıkışıyla devam etti. Ancak görünen o ki …

Fotoğraf düzenleme programı önerisi için en iyi fotoğraf düzenleyiciler (2025)

Fotoğraf düzenleme programları, telefonla veya fotoğraf makinesi ile çektiğiniz resimleri halihazırda olduğundan daha da muhteşem hale getirmenize yardımcı olur. Fotoğraf düzenleyiciler, yazı ekleme, arka planı silme, renkleri değiştirme, efekt …

5.500 mAh pil ve 6 GB RAM: vivo Y37c tanıtıldı!

vivo, ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarına devam ediyor. Çinli marka bu kapsamda teknik özellikleriyle dikkatleri çeken Y37c modelini vitrine çıkardı. Peki, markanın yeni modeli tam olarak neler sunuyor? İşte ayrıntılar! vivo Y37c …

Pilleri çöpe attıkça felaket yaklaşıyor: Asit yağacak

Günlük hayatta sıkça kullandığımız piller, doğru şekilde geri dönüştürülmediğinde çevre için büyük bir tehlike oluşturuyor. Özellikle kontrolsüz şekilde doğaya atılan atık piller, toprağı ve su kaynaklarını kirletmekle kalmıyor, ilerleyen süreçte atmosferi de etkileyerek asit yağmurlarına zemin hazırlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir