İtalyan ve Türk ortaklar davalık oldu… Plastik fabrikasında vurgun

İtalyan ve Türk Ortaklar Arasında Plastik Fabrikası Davası

Manisa’nın Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren plastik fabrikasının yüzde 85 hissesine sahip olan İtalyan iş insanları Paolo Rossi ile Diego Gibbone, şirkette yüzde 15 hisseye sahip şirketin genel müdürü Ramiz E. ile Öznur Ç. tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek şikayetçi oldular.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran iki ortak, diğer iki ortaklarının ‘özel belgede sahtecilik’, ‘hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma’, ‘dolandırıcılık’ suçlarını işlediklerini öne sürdüler. Türk ortaklarının kendilerini 100 milyon lira dolandırdığını öne süren Rossi ve Gibbone, savcılığa verdikleri dilekçelerinde gerekçelerini de tek tek sıraladılar.

Raporla Ortaya Çıkanlar

İtalyan iş insanları yüzde 85 pay sahibi oldukları Cimplasta Turkey isimli şirketlerini satmak istedi. Satıştan önce şirket ile ilgili rapor hazırlatan ikili 100 milyon liralık zararları olduğunu öğrendiler.

Hurdaları Kayıt Dışı Satan Genel Müdür

Yapılan şikayette Ramiz E’nin hurdaya ayrılan atık ürünleri kayıt dışı olarak sattığı, üretilen filtrelerin maliyetinin dahi altına satarak şirketi zarara uğrattığı, satın alınmayan hizmetler için sahte fatura düzenlendiği, şirket alacaklarının bir kısmının şirket hesabı yerine kendi hesabına aldığı, satılabilir ürünleri kusurlu göstererek kayıt dışı olarak sattığı, şirketin ticari sırlarının ifşa ettiği öne sürüldü.

Hukuk Mücadelesi Başladı

Avukat Selman Eke, İtalyan iş insanları Rossi ve Gibbone adına hukuk mücadelesi başlattıklarını belirterek, “Konu ile ilgili Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na delillerimizle birlikte suç duyurusunda bulunduk. Ramiz E’nin danışıklı dövüş olarak çalıştığı şirketten gelen ve ödemelerine itiraz edilmediği için kesinleşen icra işlemi nedeniyle fabrika makinelerini söküp götürmek ve satmak istediler” diye konuştu.

Related Posts

Yer: Tekirdağ! 8 bin TL’lik kirayı ödeyemedi: Tahliye ve kira bedeli için dikkat çeken karar

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan uyuşmazlıkların çözümüne bir yenisi daha eklendi. Tekirdağ’da 8 bin TL ile bir ev kiralayan kişi kirasını ödeyememeye başladı. Ev sahibi süreci yargıya taşısa da öncesinde zorunlu arabuluculuk sistemi devreye girdi. Arabulucu huzurunda tahliye ve kira bedeli konusunda dikkat çeken bir anlaşmaya imza atıldı. İşte detaylar… 

Küresel piyasalar haftaya pozitif başladı: ABD verileri ve tarife müzakereleri odağında

Küresel piyasalar, ABD’nin yoğun bilanço ve veri gündeminin takip edileceği haftaya iyimser bir başlangıç yaptı. Ticaret müzakerelerine yönelik beklentiler risk iştahını desteklerken, ABD büyüme ve istihdam verileri yatırımcıların radarında.

Nitelikli turisti uçuşa geçirecek

THY yüksek harcama yapan turistleri Türkiye’ye çekmek için harekete geçti. Hedef Japonya’nın aralarında olduğu 11 ülkeden 2033’e kadar 45 milyar dolar turizm geliri elde etmek. Terörsüz Türkiye adımlarıyla turist sayısının artacağı vurgulandı.

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

‘Gıda enflasyonuna artık çözüm bulun’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yüksek gıda fiyatlarının yoksul ve orta gelirli halkın alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini, gelir adaletsizliğini daha da bozduğunu belirtti. Ardıç, gıda enflasyonuna çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir