Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi Başlatıldı

TARIM ve Orman Bakanlığı, hayvancılık sektörünü desteklemek ve kırsaldaki aile işletmelerini güçlendirmek amacıyla ‘Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi’ni hayata geçiriyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; ‘Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi’ kapsamında, Hayvancılık Genel Müdürlüğü koordinasyonu ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) ait gebe büyükbaş hayvanlar uygun maliyetle üreticilere verilecek. Üreticiler, Ziraat Bankası aracılığıyla sübvansiyonlu kredi kullanabilecek. Kredi, ilk 2 yıla kadar geri ödemesiz olacak ve ardından 3 veya 5 yıl vadeli olarak geri ödenebilecek. Ayrıca hayvanların 1 yıl boyunca aylık hayvan başına 1500 TL bakım ve besleme gideri karşılanacak. Toplamda yıllık 270 bin liraya varacak bu destekle üreticilerin mali yükü hafifletilecek.

SİGORTA BEDELİ DEVLET TARAFINDAN ÖDENECEK

Proje ile üreticilere Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından 1 yıl süreyle sigorta imkanı sağlanacak ve sigorta bedeli de devlet tarafından ödenecek. Böylece hayvan yetiştiricileri olası risklere karşı güvence altına alınacak. Özellikle gençlerin ve kadınların tarım sektöründe daha fazla yer almasını teşvik etmeyi amaçlayan proje kapsamında, veteriner hekim, ziraat mühendisi ve gıda mühendisi gibi meslek gruplarından gelen başvurularda verilen hayvan sayısı, 15’ten 30’a çıkarılacak. Bu adımla, tarım ve hayvancılık alanında eğitim almış gençlerin kendi işlerini kurmalarına destek olunacak.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME HEDEFLENİYOR

Deprem bölgesindeki üreticilere öncelik verilecek olan proje ile yerli üretim artırılarak hayvancılık sektöründe sürdürülebilir büyüme hedefleniyor. Desteklerle kırsalda ekonomik kalkınmanın hızlandırılması ve yerli üretimin teşvik edilmesi amaçlanıyor. Projeye ilişkin başvurular, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri üzerinden yapılacak. Kriterler ve diğer detaylar Hayvancılık Genel Müdürlüğü’nün web sitesinden paylaşılacak.

Related Posts

VİOP’ta endeks kontratı güne düşüşle başladı -29 Nisan 2025

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,2 düşüşle 10.201,00 puandan başladı.

Yer: Tekirdağ! 8 bin TL’lik kirayı ödeyemedi: Tahliye ve kira bedeli için dikkat çeken karar

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan uyuşmazlıkların çözümüne bir yenisi daha eklendi. Tekirdağ’da 8 bin TL ile bir ev kiralayan kişi kirasını ödeyememeye başladı. Ev sahibi süreci yargıya taşısa da öncesinde zorunlu arabuluculuk sistemi devreye girdi. Arabulucu huzurunda tahliye ve kira bedeli konusunda dikkat çeken bir anlaşmaya imza atıldı. İşte detaylar… 

Küresel piyasalar haftaya pozitif başladı: ABD verileri ve tarife müzakereleri odağında

Küresel piyasalar, ABD’nin yoğun bilanço ve veri gündeminin takip edileceği haftaya iyimser bir başlangıç yaptı. Ticaret müzakerelerine yönelik beklentiler risk iştahını desteklerken, ABD büyüme ve istihdam verileri yatırımcıların radarında.

Nitelikli turisti uçuşa geçirecek

THY yüksek harcama yapan turistleri Türkiye’ye çekmek için harekete geçti. Hedef Japonya’nın aralarında olduğu 11 ülkeden 2033’e kadar 45 milyar dolar turizm geliri elde etmek. Terörsüz Türkiye adımlarıyla turist sayısının artacağı vurgulandı.

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

‘Gıda enflasyonuna artık çözüm bulun’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yüksek gıda fiyatlarının yoksul ve orta gelirli halkın alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini, gelir adaletsizliğini daha da bozduğunu belirtti. Ardıç, gıda enflasyonuna çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir