Mısırlı iş insanı Fransa’da öğrendiklerini Kütahya’da uyguladı: Şimdi paraya para demiyor

Mısırlı Girişimcinin Kütahya’da Pekin Ördeği Yetiştiriciliği Başarısı

Mısırlı girişimci Servet Abdelwahab, Kütahya’da hayata geçirdiği pekin ördeği yetiştiriciliği projesiyle dikkat çekiyor. 2020 yılında Turgutlar köyü yakınlarında şehir dışında kiraladığı kıraç bir arazide başlayan bu macerada, veteriner olan iki oğluyla birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

Abdelwahab’ın 3 kümesle başladığı bu projede yaptığı yaklaşık 1 milyon dolarlık yatırım sayesinde yılda 12 bin Pekin ördeği yetiştirdiği biliniyor. Zamanla bu sayıyı 200 bine kadar çıkaran girişimci, üretiminin yurt içinde pazarlamasının yanı sıra ilerleyen dönemlerde ihracata yönelmeyi planlıyor.

Projenin sahibi Abdelwahab, Pekin ördeği etinin ekonomik değerinin yüksek olduğunu ve içeriğinde yüksek miktarda protein barındırdığını belirtiyor. Fransız eğitimi almış bir iş adamı olan Abdelwahab, yaşadığı deneyimler üzerine verdiği bir röportajda Pekin ördeği yetiştiriciliğindeki hedefleri ve planlarını paylaştı.

Tesisin büyümesi ve gelişmesi hedefiyle yapılan yatırımları anlatan Abdelwahab, önümüzdeki dönemde kümes sayısını artırmayı ve yeni tesisler kurmayı düşündüklerini ifade etti. Üretim kapasitesini artırarak Avrupa pazarına girmeyi hedefleyen girişimci, böylece projesinin başarısını uluslararası boyuta taşıyacak.

Projenin genişlemesiyle köylere de yayılacak olan Pekin ördeği yetiştiriciliği, Abdelwahab’ın hedeflerini daha da büyütmüş durumda. Köylerdeki insanlara ekonomik destek olacak bu projenin, göçü tersine çevirerek köylülerin kendi topraklarında kalarak gelir elde etmelerine yardımcı olması planlanıyor.

Gelecek hedefleri arasında Mulard ördek türünün üretimi de bulunan Abdelwahab, bu türün avantajlarını ve projeye katacağı değeri vurguluyor. Önümüzdeki yıllarda bu türü üreterek Türkiye ve Doğu Avrupa’da öncü olmayı hedefleyen girişimci, kaliteli et ve değerli yağlı karaciğer üretimiyle sektörde fark yaratmayı planlıyor.

Related Posts

Küresel piyasalar haftaya pozitif başladı: ABD verileri ve tarife müzakereleri odağında

Küresel piyasalar, ABD’nin yoğun bilanço ve veri gündeminin takip edileceği haftaya iyimser bir başlangıç yaptı. Ticaret müzakerelerine yönelik beklentiler risk iştahını desteklerken, ABD büyüme ve istihdam verileri yatırımcıların radarında.

Nitelikli turisti uçuşa geçirecek

THY yüksek harcama yapan turistleri Türkiye’ye çekmek için harekete geçti. Hedef Japonya’nın aralarında olduğu 11 ülkeden 2033’e kadar 45 milyar dolar turizm geliri elde etmek. Terörsüz Türkiye adımlarıyla turist sayısının artacağı vurgulandı.

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

‘Gıda enflasyonuna artık çözüm bulun’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yüksek gıda fiyatlarının yoksul ve orta gelirli halkın alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini, gelir adaletsizliğini daha da bozduğunu belirtti. Ardıç, gıda enflasyonuna çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Yatırımcılar dikkat! Gram altında sert düşüş sonrası iki kritik tahmin

Altın fiyatları salı günü tarihi rekor seviyeleri test ettikten sonra ani düşüşe geçti. Gram altın fiyatı 4 bin 300 TL’yi aştıktan sonra cuma günü 4 bin TL seviyelerine doğru yöneldi. Kısa süre içerisinde yaşanan sert kaybın ardından piyasalarda beklentiler de değişti. Ekonomist Hikmet Baydar gram altın için 2 kritik hedefi işaret ederken, dolar/TL için de tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir