Sivas’ta KKKA hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi sürüyor

Sağlık Haberleri: KKKA Tedavisi Gören Hastaların Durumu Güncellendi

Bu yılın nisan ve mayıs aylarında, KKKA tedavisi için Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine 16 hasta başvurdu.

Tedavisi tamamlanan 8 hasta hastaneden taburcu edilirken, ne yazık ki 2 hastamız hayatını kaybetti.

Halen hastanede KKKA hastalığı tanısı konulan 6 hasta tedavilerine devam ediyor.

Özellikle dikkat çeken bir vaka ise Koyulhisar ilçesinde bulunan Yalnıztepe köyünde yaşanan olay. Hayvancılıkla uğraşan 48 yaşındaki M.K, yaklaşık bir hafta önce büyükbaş hayvanın üzerine yapışan keneyi çıplak elle kopardı ve elinde yara oluştu. Sonrasında rahatsızlanan M.K, Koyulhisar İlçe Hastanesine götürüldü ve KKKA tanısı konularak Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Bir diğer üzücü olay ise Kalebaşı köyünde yaşandı. 1,5 yaşındaki Metehan Tütüncü, 3 gün önce kene ısırması sonucu Reşadiye Devlet Hastanesine götürüldü ve daha sonra Tokat Devlet Hastanesine sevk edildi. Ne yazık ki, küçük Metehan Tütüncü, önceki gün hayatını kaybetti.

Related Posts

Görünmeyen tehlike: Erkek bebeklerde sessizce ilerliyor!

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, yenidoğan erkek bebeklerde sıkça görülen inmemiş testisin tedavi edilmediği takdirde kısırlığa ve testis kanserine yol açabileceğini belirtti. Aileler bu durumu göz ardı etmemeli.

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Bu kez o masada ilk kez kamu emekçisinin sözü söylenecek. 6 milyonun alım gücüne, haklarına böylesi keyfi bir karar mekanizmasıyla kader biçenler bu kez o masada karşılarında gerçekleri haykıran bir taraf görecek” dedi.

20’lik dişlerini bankada saklayan var! Tamir çipi devrede: ‘Türkiye de adım attı’

20’lik dişler artık sadece cerrahi atık değil. İçerdikleri kök hücrelerle sinir, kemik, kornea ve damar dokularının yenilenmesinde rol oynayabiliyorlar. Yani bu da pek çok hastalığın tedavisinde umut vadettiği anlamına geliyor. Öyle ki yirmilik dişler artık çöpe atılmıyor, özel bankalarda saklanıyor. “Türkiye’de de adımlar atıldı” diyen Doç. Dr. Münir Demirel anlattı.

Annenin ve bebeğin sağlığını olumsuz etkiliyor! Hamilelikte en önemli sorunlardan biri: Obezite

Dünya Sağlık Örgütü tarafından “sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesi” olarak tanımlanan obezite, son yıllarda küresel boyutta bir halk sağlığı sorunu haline geldi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, obezite sorunu yaşayan anne adaylarına önemli uyarılarda bulundu.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!